En enkel helhetslösning för ditt bilägande

Det är mycket enkelt. Alla tjänster är samlade i ett pris, det gör att du vet exakt vad du betalar för och vad du får. Skicka in din beställning, tag emot och signera kontraktet och invänta leverans till din lokala Mekonomen bilverkstad.

Mekonomen billeasing i samarbete med LeasePlan innebär ett bekymmersfritt billiv. Från början till slut. Du leasar bilen i 2, 3 eller 4 år och du behöver varken betala kontantinsats, uppläggningsavgift eller depositionsavgift. I månadskostnaden ingår försäkring, service och vägassistans. När leaseperioden är slut lämnar du tillbaka bilen.

Vanliga frågor och svar

Företagsleasing

Vad innebär förmånsvärde?

Förmånsvärdet är den del man blir beskattad för då man nyttjar företagets egendom i privatbruk. Observera att man endast blir beskattad om egendomen används privat. Förmånsvärdet finns specificerat för varje bil, längst ner i informationen om varje bil. Men du kan också räkna ut det så här:

Om nybilspriset är 300 000 kronor blir förmånsvärdet enligt Skatteverkets regler för 2017:
(31,7 % av 42 800) + (9 % av 300 000) + (75 % av 2,89 x 300 000) = 47 071 (per år) eller 3 923 kr per månad

Nedsättning om du kör mycket:
Om du kör mer än 3 000 mil per år i tjänsten får du förmånsvärdet reducerat med 25 procent.

Undantag för lyxbilar:
För bilar som kostar mer än 321 000 kronor (7,5 basbelopp) läggs 20 procent av det överskjutande beloppet till förmånsvärdet.

Vem kan teckna ett leasingavtal?

I nuläget kan alla företag teckna ett avtal med oss. Vi kommer inom kort utvidga erbjudandet även till privatpersoner. Gör en intresseanmälan på vår sida för Privatleasing om du vill få mer information.