En enkel helhetslösning för ditt bilägande

Det är mycket enkelt. Alla tjänster är samlade i ett pris, det gör att du vet exakt vad du betalar för och vad du får. Skicka in din beställning, tag emot och signera kontraktet och invänta leverans till din lokala Mekonomen bilverkstad.

Mekonomen billeasing i samarbete med LeasePlan innebär ett bekymmersfritt billiv. Från början till slut. Du leasar bilen i 2, 3 eller 4 år och du behöver varken betala kontantinsats, uppläggningsavgift eller depositionsavgift. I månadskostnaden ingår försäkring, service och vägassistans. När leaseperioden är slut lämnar du tillbaka bilen.

Vanliga frågor och svar

5 vanliga frågor om leasing

Är bilens restvärde fast eller rörligt?

Bilens har ett fast restvärde. Med Mekonomen billeasing behöver du inte oroa dig för bilens framtida försäljningspris.

Går det att bryta kontraktet i förtid?

Det går att avsluta leasingkontraktet i förtid till en kostnad av 35% av kvarvarande garanterade kostnader, dvs. leasing, service & underhåll och däck. För aktuell information om vad kostnaden för ditt kontrakt är, kontakta minbil@leaseplan.se

Vad är leasing?

Leasing är för dig som vill ha en ny bil men använda dina sparpengar till något annat och dessutom ha ett enkelt bilägande utan oro för bilens framtida försäljningsvärde.

Med Mekonomen billeasing ingår kostnader för service och underhåll, däckbyten, vägtrafikskatt, försäkring, allt enligt avtalad körsträcka:

  • Leasinghyra för bilen
  • Service & Underhåll
  • Vinter- och sommardäck
  • Försäkring
  • Vägassistans
  • Besiktningar
  • Vägtrafikskatt
  • Hyrbil för 250 kr/dag exkl MOMS, när bilen är på verkstaden
Vad är övermil och vad kostar det om jag kör längre än avtalat?

Med Mekonomen billeasing kostar övermil och undermil lika mycket. Vid leasingperiodens slut görs en milavräkning. Du får då betala för eventuella övermil om du kört längre än det som ingår i din månadsavgift. Om du kört kortare än avtalat får du i stället tillbaka pengar enligt samma kostnad per mil.

Varje bil har ett pris för över- respektive undermil som också beror på vilken tidperiod och körsträcka du valt. Ring oss eller skicka in din beställning om du är osäker, för att få fullständiga uppgifter för det kontrakt just du valt. Om du redan har ett avtal så hittar du informationen i det informationsblad (“Management avtal”) du fått av Leaseplan i samband med start av din bil, samt på offerten.

Exempel: Avtalet är skrivet på 4 500 mil under 3 år, du  har kört 5 000 mil och kostnad per mil är 10 kr. Då blir din kostnad 5 000 kronor. Hade det faktiska miltalet varit 4 000 mil hade du i stället fått tillbaka 5000 kronor.

Vad menas med onormalt slitage?

Vi har en detaljerad återlämningsguide med bilder och information om vad som anses vara normalt och onormalt slitage. När du lämnat tillbaka din bil skickar vi den för bedömning av en oberoende firma som granskar alla bilar vid leaseperiodens slut. De gör sin bedömning utefter hur långt och hur länge bilen varit i bruk. De har också en generösare bedömning för t.ex skåpbilar som får ta emot fler smällar.

Skulle en skada uppstå under leaseperioden täcks det oftast av din försäkring. Kontakta skador@leaseplan.se direkt när skadan händer så hjälper dem dig genom processen. Självklart skall bilen också servas enligt serviceplanen, annars upphör garantin att gälla. Service ska alltid ske hos en Mekonomen Fleet-verkstad.

Skötselguide personbilar  Skötselguide skåpbilar